2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Beléptetné Oroszországot az EU-ba a cseh elnök

Milos Zeman, Csehország elnöke a cseh rádiónak adott riportjában azt mondta, arról álmodik, hogy Oroszország is az Európai Unió tagja legyen, vagy az EU lépjen be Oroszországba, mivel a gazdaságaiknak szükségük van egymásra.

Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma házelnöke szerint eljött az ideje, hogy megkezdődjenek a tárgyalások az Európai Unió és az Eurázsiai Unió integrációjáról.

“Zeman, Csehország elnöke megjósolta az EU és Oroszország közös jövőjét. Még azt sem zárta ki, hogy az EU az Orosz Föderáció része legyen… Az országunk többször is hangoztatta az EU és az EaEU jövőbeli integrációjának lehetőségét. Helyénvalóak ma ezek a tervek és jóslatok? Nem koraiak? Nem. Pont most jött el annak az ideje, hogy ne csak álmodozzunk erről, hanem hogy nyíltan beszéljünk erről. Itt az ideje, hogy konzultáljunk erről” – nyilatkozta Nariskin a Komszomolszkaja Pravda újságnak.

Oroszország az európai nemzetek családjának egy része, amelyek együtt olyan gazdasági erőt halmoztak fel az elmúlt húsz évben, ami az óceánon túli országokat is izgalomba hozta – fűzte hozzá az orosz házelnök.

Az Eurázsiai Gazdasági Uniót Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán hozta létre, és 2015. január elsejétől lépett életbe. Ebben az évben már Örményország is csatlakozott az Unióhoz, a következő csatlakozó ország Kirgizisztán lehet.

RapidPress hírszolgálat

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....