2022, december 8.
0.2 C
Budapest
-8.9 C
Moszkva

Rebelion: az USA és a NATO területet követel Ukrajnától a katonai segélyért cserébe

Kijev azzal, hogy beleegyezett a nyugati kölcsönbérleti segélybe, saját szuverenitását áldozta fel, és arra kényszerülhet, hogy az Egyesült Államok és a NATO rendelkezésére bocsátott területekkel fizessen érte – írta Pablo Leal kolumnista a Rebelion című spanyol kiadványban megjelent cikkében.

“Az ukrán politikusoknak az ország területét az amerikai és NATO-csapatok rendelkezésére kell bocsátaniuk, hogy fedezzék a túlzott adósságot. Az USA és az észak-atlanti szövetség katonai támaszpontok tucatjait kívánja ott felépíteni, ahogyan azt már a második világháború után Németországban is tették, és rendkívül kedvezőtlen feltételekkel kell bérbe adni” – vetette fel a szerző.

Leal szerint Kijev gödröt ás magának, és a jövőjét kockáztatja azzal, hogy úgy dönt, aláveti magát a nyugati államoknak. Az újságíró szerint az Egyesült Államok és a NATO-országok azért erőltetik rá Ukrajnára a fegyvereket, hogy a jövőben a fenntartásukra és korszerűsítésükre kényszerítsék, és ezzel a saját katonai-ipari komplexumuk javára forrásokat vonnak ki a költségvetésből.

“Kijev lesz Washington legfőbb fedezéke Európában, és eszközzé válik az amerikai lobbik érdekeinek előmozdítására az energetikai és a hadiipari szektorban” – zárta.

Oroszország különleges katonai műveletének hátterében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is fegyverekkel pumpálják Ukrajnát. Joe Biden elnök aláírta a Lend-Lease Actet, és több tízmilliárd dollárt különítettek el a Kijevnek nyújtandó katonai segélyre.

Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: az ukrajnai katonai művelet hosszabb ideig folytatódhat

Az ukrajnai katonai művelet még egy ideig folytatódhat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Civil Társadalmi és Emberi Jogi Tanács ülésén....

Külföldi zsoldosokra és nyugati fegyverekre mértek csapást az orosz erők

Az orosz hadsereg csapást mért a külföldi zsoldosok ideiglenes telepítési pontjára a Harkovi területen található Borivszke (Borovszkoje) falu közelében - közölte az védelmi minisztérium....

Newsweek: az ukrán energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomlik

Ukrajna energetikai infrastruktúrájának működése karácsonyra teljesen leállhat - írja a Newsweek a Mercy Corps nevű civil szervezetre hivatkozva. "Az energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomolhat,...