2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Rakétatámadás ért egy amerikai támaszpontot Szíriában

Rakétatámadás ért egy amerikai támaszpontot Szíriában, áldozatok nélkül – közölte az amerikai fegyveres erők központi parancsnoksága, a Pentagon.

“Két rakéta a koalíciós erők ellen irányult a szíriai al-Shaddadiban lévő amerikai járőrbázisnál. A támadásban senki sem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett” – áll a közleményben.

A parancsnokság szerint a csapás veszélyeztette a koalíciós erőket, és célja a béke és a stabilitás aláásása volt a térségben.

Az amerikai hadsereg illegálisan ellenőriz területeket Észak- és Északkelet-Szíriában – Deir ez-Zór, al-Haszek és Rakkában -, ahol a legnagyobb olaj- és gázmezők találhatók.

Damaszkusz már többször megszállásnak és nyílt olajlopás céljából elkövetett állami kalózkodásnak nevezte az amerikai hadsereg jelenlétét a területén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...