2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Putyint tájékoztatta a védelmi miniszter a hadművelet előrehaladásáról

Ukrajna mindössze két hét alatt csaknem 5500 katonát vesztett, közülük több mint 2000-en meghaltak – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn, amikor Vlagyimir Putyin elnöknek az ukrán konfliktusról szóló frissített jelentést adott.

A miniszter rövid időn belül másodszor tett jelentést az orosz elnöknek. Vasárnap megerősítette, hogy az orosz és a szövetséges erők Liszicsanszk városának elfoglalása után teljes mértékben átvették az ellenőrzést azon terület felett, amelyet a Luganszki Népköztársaság kormánya sajátjának vall (korábbi Luhanszki terület). A személyesen átadott jelentés további részleteket közölt a hadművelet eredményéről.

Szoigu szerint az ukrán csapatok az elmúlt két hétben 5469 áldozatot, köztük 2218 halálos áldozatot szenvedtek. A harcok Kijevnek jelentős mennyiségű haditechnikai eszközbe is kerültek, köztük 12 harci repülőgépbe, hat nagy hatótávolságú légvédelmi rakétarendszerbe, 97 rakéta-tüzérségi eszköz és csaknem 200 harckocsiba és egyéb páncélozott járműbe – számolt be a védelmi miniszter.

Az ukrán csapatok a fegyverek egy részét, köztük csaknem 40 járművet Liszicsanszkban hagytak hátra – mondta.

Korábban ukrán tisztségviselők, köztük Volodimir Zelenszkij elnök is arról számoltak be, hogy súlyos veszteségeket szenvedtek keleten, átlagosan napi 200 áldozatot. Kijev azt állította, hogy tüzérség tekintetében Oroszország és szövetségesei messze túlerőben vannak csapataival szemben, és sürgette a nyugati országokat, hogy gyorsítsák fel az Ukrajnának ígért katonai segélyek eljuttatását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó