2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Putyin ünnepnappá nyilvánította az új régiók Oroszországhoz csatolásának napját

Az új régiók Oroszországgal történő újraegyesítésének napját szeptember 30-án ünneplik. Az erről szóló Vlagyimir Putyin által aláírt törvényt a hivatalos jogi információs portálon tették közzé.

“Szeptember 30-a – a Donyecki Népköztársaság, a Luganszki Népköztársaság, a Zaporozsjei terület és a Herszon régió újraegyesítésének napja az Oroszországi Föderációval” – áll a dokumentumban.

A törvényjavaslat kezdeményezője maga az orosz elnök volt.

Mint Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke megjegyezte, e régiók lakói évek óta bátran védik anyanyelvükhöz, történelmükhöz, hitükhöz és kultúrájukhoz való jogukat.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő előző nap közölte, hogy szeptember 30-án minden bizonnyal lesznek ünnepségek, de azt még nem tudni, hogy Vlagyimir Putyin részt vesz-e rajtuk, mivel az elnök programja még nem végleges.

A Donyecki, Luganszki, Zaporizzsjai és Herszon régió hatóságai az Oroszországgal történő egyesülés napját munkaszüneti nappá nyilvánították.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó