2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Több mint 70 országot hívnak meg a 2024-es kazanyi BRICS-játékokra

A BRICS-játékok szervezői több mint 70 országot terveznek meghívni a versenyekre – mondta Vlagyimir Leonyov tatárföldi sportminiszter.

“A versenyprogram már előzetesen kialakult. Körülbelül 25-26 sportág lesz. Elkezdtük a szervezőbizottság létrehozásának papírmunkáját, és nagyjából már tudjuk, hány országot lehet meghívni” – mondta Leonov.

“Egyértelmű, hogy ezek a BRICS-országok, plusz azok, akik január 1-jén csatlakoznak [a szövetséghez], és még körülbelül 60 országot szeretnénk meghívni. Vagyis 70-72 országot biztosan meghívunk, és ezután majd egyénileg kidolgozzuk, hogy kiket tudunk még bevonni” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök május közepén utasította a kormányt, hogy nyújtson be javaslatokat a 2024-es BRICS-játékok oroszországi megrendezésére és lebonyolítására.

Az eseményt a tervek szerint június 12. és június 23. között Kazanyban tartanák. Oleg Maticin orosz sportminiszter hangsúlyozta, hogy a BRICS-játékok nem más versenyekkel kívánnak versenyezni, és nem sértik a nemzetközi sportnaptárat sem.

Az idei BRICS-csúcstalálkozót Dél-Afrika elnökletével augusztus 22-24. között tartották Johannesburgban. A csúcstalálkozó résztvevői megállapodtak abban, hogy Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek 2024. január 1-jétől csatlakozik a csoporthoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó