2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva
Array

Putyin: Törökország meg fogja bánni, hogy lelőtte a Szu-24-est

Oroszország nem fogja fegyvereit csörgetni, nem várhatók tőle ideges és hisztérikus válaszlépések, de Törökország meg fogja bánni, hogy lelőtte a Szu-24-es orosz vadászbombázót – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Putyin az orosz nemzethez idézett hagyományos évértékelő parlamenti beszédében nagy teret szentelt a terrorizmus elleni harcnak és az orosz vadászgép lelövésének.

Kijelentette, hogy egymagában egyetlen ország sem győzheti le a nemzetközi terrorizmust, kiváltképpen olyan helyzetben, amikor az országhatárok gyakorlatilag átjárhatók, és a világ egy új népvándorlással áll szemben. Minden civilizált országnak kötelessége hozzájárulni a terrorizmus felszámolásához, és nem nyilatkozatokkal, hanem tettekkel kell bizonyítania szolidaritását – mondta.

Oroszország soha nem felejti el, hogy Törökország a terroristákat támogatja

Az orosz elnök beszédében elmondta, hogy nem tudják megbocsátani Törökország árulását. Oroszország soha nem felejti el, hogy Törökország a terroristákat támogatja- mondta. Putyin hangsúlyozta, hogy nem tesznek egyenlőségjelet a török nép és a török vezetés közé, amelynek közvetlen felelőssége van katonáik szíriai halálában.

Oroszország egy sor gazdasági szankciót vezetett be Törökországgal szemben az orosz vadászbombázó lelövése miatt, valamint szerdán a Kreml bizonyítékokat közölt arról, hogy a török legfőbb vezetés, személyesen Erdogan elnök és családja is érintett a szíriai és iraki olaj illegális kitermelésében.

Együtt a terrorizmus ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédében felszólította az összes nemzetet, amelyek elkötelezettek a terrorizmus elleni harcban, hogy egyesítsék erőiket. Kiemelte, hogy a terrorizmus fokozódása a közel-keleti térségben annak köszönhető, hogy az elmúlt években külföldi beavatkozással egyes nemzetek igyekeztek kiszorítani a nemkívánatos vezetőket olyan országokból, mint Líbia, Irak és Szíria.

“Néhány ország a Közel-keleten és Észak-Afrikában stabil és viszonylag jómódú volt, mára Líbia, Irak és Szíria a káosz és anarchia területe, amely az egész világra fenyegetést jelent. Tudjuk, hogy ez miért történt. Tudjuk, hogy kik akarták kiszorítani a nemkívánatos rezsimeket.”

 

A tárgyalások a Török Áramlatról felfüggesztésre kerültek – közölte Alekszandr Novak orosz energiaügyi…

Szerző: Orosz Hírek2015. december 3.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...