2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Putyin szerint a Nyugat feláldozható anyagként használja az ukránokat

A nyugati országok cinikus módon ukránok millióit használják feláldozható anyagként geopolitikai játszmáikban és Oroszország fejlődésének megfékezésére tett kísérleteikben – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) központjában a hírszerzés 100. évfordulója alkalmából tartott beszédében.

“Az úgynevezett kollektív Nyugat … tetteiben abból indul ki, hogy a liberális globalizmus modelljüknek nincs alternatívája. És ez a modell – nevezzük a dolgokat a nevükön – még mindig a neokolonializmusnak ugyanaz a frissített változata, egy amerikai típusú világ, egy olyan világ a kiválasztott kevesek számára, ahol mások jogait egyszerűen lábbal tiporják” – mondta az elnök.

A közel-keleti országok és népek, valamint a világ más régióinak sorsát idézve, rámutatott, hogy a nyugati országok ma ugyanezt teszik az ukránokkal.

Putyin szerint az Oroszország visszaszorítására tett kísérletek mögött az a törekvés áll, hogy megakadályozzák, hogy Oroszország a szükséges ütemben és a hagyományos értékek alapján fejlődjön.

“Miféle elszigetelés ez? Ez csak egy harc Oroszországgal” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat csapdába esett, mert nem elemezte a világban kialakult helyzetet, és nem látta, hogy befolyása gyengül.

“A Nyugat megpróbál figyelmen kívül hagyni egy kényelmetlen valóságot, a többpólusú világrend kialakulását <…> gyakorlati politikájában egyetlen cél vezérli őket: a dominanciájuk megőrzése minden lehetséges eszközzel” – magyarázta Putyin.

Meggyőződése, hogy ez arról tanúskodik, hogy nem hajlandóak “szembenézni az igazsággal”, és ennek következtében növeli a meggondolatlan lépések kockázatát.

Oroszországnak a maga részéről sok hasonlóan gondolkodó ember van a világon: olyan országok, amelyek a multilateralizmuson alapuló saját útjukat akarják járni – zárta az államfő.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...