2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Putyin szerint a Nyugat feláldozható anyagként használja az ukránokat

A nyugati országok cinikus módon ukránok millióit használják feláldozható anyagként geopolitikai játszmáikban és Oroszország fejlődésének megfékezésére tett kísérleteikben – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) központjában a hírszerzés 100. évfordulója alkalmából tartott beszédében.

“Az úgynevezett kollektív Nyugat … tetteiben abból indul ki, hogy a liberális globalizmus modelljüknek nincs alternatívája. És ez a modell – nevezzük a dolgokat a nevükön – még mindig a neokolonializmusnak ugyanaz a frissített változata, egy amerikai típusú világ, egy olyan világ a kiválasztott kevesek számára, ahol mások jogait egyszerűen lábbal tiporják” – mondta az elnök.

A közel-keleti országok és népek, valamint a világ más régióinak sorsát idézve, rámutatott, hogy a nyugati országok ma ugyanezt teszik az ukránokkal.

Putyin szerint az Oroszország visszaszorítására tett kísérletek mögött az a törekvés áll, hogy megakadályozzák, hogy Oroszország a szükséges ütemben és a hagyományos értékek alapján fejlődjön.

“Miféle elszigetelés ez? Ez csak egy harc Oroszországgal” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat csapdába esett, mert nem elemezte a világban kialakult helyzetet, és nem látta, hogy befolyása gyengül.

“A Nyugat megpróbál figyelmen kívül hagyni egy kényelmetlen valóságot, a többpólusú világrend kialakulását <…> gyakorlati politikájában egyetlen cél vezérli őket: a dominanciájuk megőrzése minden lehetséges eszközzel” – magyarázta Putyin.

Meggyőződése, hogy ez arról tanúskodik, hogy nem hajlandóak “szembenézni az igazsággal”, és ennek következtében növeli a meggondolatlan lépések kockázatát.

Oroszországnak a maga részéről sok hasonlóan gondolkodó ember van a világon: olyan országok, amelyek a multilateralizmuson alapuló saját útjukat akarják járni – zárta az államfő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...