2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin segítséget ajánlott az élelmiszerválságra, ha feloldják a szankciókat

Az élelmezésbiztonsági problémák a világban súlyosbodtak az Egyesült Államok és az EU Oroszország elleni szankciói miatt – mondta Vlagyimir Vlagyimir a Mario Draghi olasz miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésen – közölte a Kreml sajtószolgálata, amelyet a RIA Novosztyi szemlézett.

“A helyzet az Egyesült Államok és az Európai Unió által bevezetett oroszellenes korlátozások miatt romlott” – áll a közleményben.

Az elnök azt is elmondta, hogy Oroszország kész hozzájárulni az élelmiszerválság leküzdéséhez, ha a korlátozásokat feloldják.

“Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy az Oroszországi Föderáció kész arra, hogy a gabona- és műtrágyaexport révén – /amennyiben a Nyugat politikai indíttatású korlátozásai megszűnnek/ – hozzájáruljon az élelmiszerválság leküzdéséhez” – közölte a sajtószolgálat.

Az államfő emellett alaptalannak nevezte a Moszkvát ért vádakat, amelyek szerint nehézségekbe ütközik a világpiac mezőgazdasági termékekkel való ellátása.

“Vlagyimir Putyin rámutatott, hogy a felmerült nehézségek többek között a termelési és logisztikai láncok megszakadásával, valamint a nyugati országok pénzügyi politikájával függtek össze a koronavírus-járvány idején” – jegyezte meg a Kreml.

Az Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására irányuló különleges katonai művelet megindítását követően a Nyugat növelte az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást. A korlátozó intézkedések leginkább a banki és a csúcstechnológiai ágazatot érintették. Egyre hangosabbak a felhívások az orosz energiaforrások elleni embargóra is. Mindazonáltal az ellátási láncok megszakadása az üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedéséhez vezetett Európában és az Egyesült Államokban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó