2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Ukrajna súlyos vereségről számolt be: elvesztették Liman városát is

Orosz csapatok elfoglalták az északi Donyecki területen fekvő Liman városát – ismerte el csütörtök este a kijevi kormány. Az ukrán erők a jelentések szerint nyugat-délnyugat felé, Szlavjanszk felé vonultak vissza.

“Elvesztettük Liman városát” – mondta csütörtökön élő adásban Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója.

Bár Aresztovics a Fejgin LIVE YouTube csatornán adott élő interjúban “meg nem erősített jelentésekre” hivatkozott, Alekszandr Kots orosz katonai tudósító nem sokkal később egy videót tett közzé a városban lévő orosz csapatokról, “Liman a miénk” felirattal. Az ukrán csapatok nyugatra és délnyugatra “menekültek” – tette hozzá Kots, miközben visszavonulásukat tüzérségi tűzzel fedezték.

Liman ostroma kevesebb mint egy hétig tartott, az orosz erők május 23-án vonultak be a városba. Meg nem erősített jelentések szerint mintegy 500 ukrán katona megadta magát. Szerdára Liman háromnegyede állítólag orosz ellenőrzés alatt állt, a fennmaradó ukrán csapatok pedig állítólag a város délnyugati szélén lévő ipari övezetbe húzódtak vissza.

Egy szerdán a TikTok-on közzétett, nem ellenőrzött videón azonban ukrán katonák egy csoportja látható, akik egy páncélozott járműbe kapaszkodva, nagy sebességgel távolodtak a várostól, tüzérségi bombázás közepette.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS