2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Putyin: Oroszország nem fogja elszigetelni magát, bővíti kapcsolatait a baráti országokkal

Oroszország nem fogja elszigetelni magát, hanem inkább bővíteni fogja kapcsolatait a baráti országokkal – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a törvényhozók tanácsával tartott ülésén.

“Nem fogjuk elszigetelni magunkat. Éppen ellenkezőleg, pragmatikus, méltányos, kölcsönösen előnyös kapcsolatokat fogunk bővíteni, amelyek nem mások, mint partnerségek Eurázsia, Afrika, Latin-Amerika baráti országaival” – mondta.

“Az Egyesült Államokban egyébként sokan vannak, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint mi. Ugyanez a helyzet Európában is. Az elitek másképp viselkednek. De tudjuk, hogy ezekben az országokban az elitek messze nem mindig a saját népük érdekeit szolgáló politikát folytatnak. Ez visszaüt rájuk” – folytatta Putyin.

Elmondta, hogy Oroszország kész együttműködni azokkal a külföldi partnerekkel, globális vállalatokkal, amelyek “értékelik üzleti hírnevüket és együtt akarnak működni Oroszországgal”.

Reményét fejezte ki, hogy a többszöri találkozó, amelyet a jelenlévő törvényhozók külföldi kollégáikkal fognak tartani, az országok közötti kapcsolatok és a kölcsönös bizalom erősítését fogja szolgálni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó