2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Putyin: Oroszország nagyra értékeli az Indiával folytatott stratégiai együttműködést

Moszkva nagy jelentőséget tulajdonít az Újdelhihez fűződő különleges és kiváltságos stratégiai partnerségnek, és eltökélt szándéka a kapcsolatok további erősítése – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az indiai elnöknek, Droupadi Murmunak és Narendra Modi miniszterelnöknek az ország függetlenségének napja alkalmából küldött üdvözlő üzenetében.

“Nagy jelentőséget tulajdonítunk az Újdelhihez fűződő különleges és kiváltságos stratégiai partnerségi kapcsolatainknak. Bízom abban, hogy közös erőfeszítések révén továbbra is fokozni fogjuk a gyümölcsöző kétoldalú együttműködést minden területen, valamint konstruktív partnerséget alakítunk ki a regionális és globális napirenden lévő sürgető kérdések megoldásában” – olvasható az üzenetben.

Hangsúlyozta, hogy ez kétségtelenül az orosz és az indiai nép alapvető érdekeit szolgálja, és összhangban van a globális biztonság és stabilitás fokozására irányuló erőfeszítésekkel.

“Az Önök országának a gazdasági, tudományos, technológiai és társadalmi területeken elért eredményei általánosan elismertek. India megérdemelt tekintélyt élvez a nemzetközi színtéren, fontos és konstruktív szerepet játszik a nemzetközi ügyekben” – hangsúlyozta Putyin.

Jó egészséget és sikereket kívánt India elnökének és miniszterelnökének, valamint boldogságot és jólétet az ország népének.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó