2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Putyin: Oroszország jobb gazdasági helyzetben van, mint sok nagy nyugati ország

Oroszország jobb gazdasági helyzetben van, mint sok nagy nyugati ország az infláció és az államadósság szintje tekintetében – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön.

A Makszim Resetnyikov gazdasági miniszterrel tartott munkamegbeszélésen Putyin megjegyezte, hogy Oroszország államadóssága csak töredéke a bruttó hazai terméknek.

“Az Egyesült Államokban ez [a GDP 121,7%-a], az eurózóna adóssága 90,9%, Németországé 66,5% és Franciaországé 111,1%, Oroszország 14,9%-a egy jól teljesítő mutató” – jelentette ki az elnök.

Putyin felhívta a figyelmet az oroszországi inflációs rátára is, megjegyezve, hogy az számos más országhoz – köztük a nyugatiakhoz – képest alacsony.

“Márciusban [az infláció] Oroszországban 3,5%, Németországban 7,4%, az euróövezet egészében 6,9%, míg Franciaországban és az Egyesült Államokban 5,7%, illetve 5% volt az infláció” – mutatott rá Putyin.

Az orosz média által idézett márciusi központi banki adatok azt mutatták, hogy az ország külföldi adóssága 2007 óta a legalacsonyabb szintre csökkent. A jelentések szerint tavaly 21,1%-kal 380,5 milliárd dollárra csökkent, ami 101,8 milliárd dolláros csökkenést jelent.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó