2023, december 3.
-1.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

Putyin nemzetközi szakértőket kért a Szu-24-es fekete dobozának vizsgálatára

Vlagyimir Putyin orosz elnök brit szakértőket hívott meg, hogy vegyenek részt a török légierő által a szíriai-török határtérségben lelőtt orosz vadászbombázó adatrögzítő berendezéseinek vizsgálatában – közölte a Kreml. 

Az elnöki hivatal sajtóosztálya beszámolt arról, hogy Vlagyimir Putyin szerdán telefonbeszélgetést folytatott David Cameron brit miniszterelnökkel ez utóbbi kezdeményezésére. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden bemutatta az orosz elnöknek a lelőtt Szu-24-es orosz vadászbombázó feketedobozát. Putyin arra utasította a tárcavezetőt, hogy csak nemzetközi szakértők jelenlétében nyittassa fel az adatrögzítőt.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a vizsgálatra meghívandó nemzetközi szakértők listáját az orosz védelmi minisztérium fogja összeállítani. A sajtóosztály közleménye szerint Cameron és Putyin megvitatták a közel-keleti biztonsági helyzetet, ezen belül a szíriai konfliktus rendezésének kérdését.

Megállapították, hogy a két ország hasonló módon ítéli meg az Iszlám Államtól és a térségben tevékenykedő többi terrorszervezettől kiinduló fenyegetést. Cameron együttérzését fejezte ki az orosz vadászgép lelövésével, illetve annak áldozataival kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...

Aresztovics: Ukrajna már 300 ezer katonát veszíthetett

Ukrajna akár 300 ezer katonát is veszíthetett az Oroszországgal folytatott konfliktus során - állítja Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnök egykori tanácsadója. Aresztovics pénteken tette ezt...
spot_img

Videó