2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Putyin ismét terrorellenes nemzetközi együttműködést sürgetett

Ismételten terrorellenes nemzetközi összefogást sürgetett az ankarai és a berlini terrortámadást követően Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.

“Az együttérzésünket kifejezve és a sebesülteknek mielőbbi gyógyulást kívánva ismételten emlékeztetünk arra, amit már sokszor felajánlottunk és most is felajánlunk, vagyis arra, hogy egyesítsük erőfeszítéseinket a nemzetközi terror elleni harcban” – jelentette ki az elnök a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából megtartott egyik rendezvényen.

“Csak így győzhetünk” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin a nap folyamán korábban részvétét nyilvánította Angela Merkel német kancellárnak a berlini karácsonyi vásározók ellen indított kamionos támadás miatt.

Mécsesek és virágok Oroszország budapesti nagykövetsége előtt 2016. december 20-án, az ankarai merénylet másnapján. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Putyin elnök felszólította az orosz titkosszolgálatokat, hogy hozzanak pótlólagos intézkedéseket a “biztonság szavatolása érdekében Oroszországon belül és kívül”, és erősítsék meg az orosz külföldi képviseleteknek és azok munkatársainak a biztonságát. Utasította a biztonsági szerveket, hogy “partneri csatornákon keresztül fokozottabban működjenek együtt más országok különleges szolgálataival”.

Rendőrök Oroszország főkonzulátusa előtt Debrecenben 2016. december 20-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Újabb videót tettek közzé az ankarai merényletről:

Hétfőn Ankarában terrorista merénylő agyonlőtte Andrej Karlov orosz nagykövetet. Ugyanazon a napon egy kamionos támadó Berlinben a tömegbe hajtott, aminek következtében 12 ember meghalt és csaknem ötvenen sérüléseket szenvedtek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó