2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Putyin helyett Lavrov képviseli Oroszországot a G20 csúcson

A G20-ak indonéziai csúcstalálkozóján az orosz delegációt Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd – közölte Alekszandr Tumajkin, a jakartai orosz nagykövetség sajtóattaséja a RIA Novosztyival.

“Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin részvételének formája kidolgozás alatt áll. Talán videokonferencia formájában vesz majd részt a csúcstalálkozón” – tette hozzá a szóvivő.

Mint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője előző nap elmondta, Oroszország G20-csúcstalálkozón való részvételének különböző formáit vitatják meg, és a következő napokban születik döntés.

November elején a Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem tervez találkozni orosz kollégájával a csúcstalálkozó alkalmával. Maga Biden azonban korábban megjegyezte, hogy hajlandó lenne olyan kérdésekről tárgyalni Putyinnal, mint a fogolycsere.

A G20 egy informális szervezet, amely a legnagyobb gazdaságilag fejlett és fejlődő országokat tömöríti. A G20-ak tizenhetedik csúcstalálkozóját november 15-16-án tartják Balin. A találkozó az Indonézia egyéves G20-elnöksége alatt tartott miniszteri, munkacsoport- és kötelezettségvállalási csoporttalálkozók sorának csúcspontja lesz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...