2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Putyin az orosz nép számára idegen ideológiák közé sorolta LMBTQ+ propagandát

Az Egyesült Államok és más barátságtalan nemzetek – valamint a transznacionális vállalatok, civil szervezetek és médiumok – tevékenysége veszélyt jelent a hagyományos orosz értékekre – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök szerdán egy rendeletben.

A dokumentum azoknak az értékeknek a megőrzésére és védelmére szólít fel, amelyek lehetővé teszik az ország számára, hogy megvédje és megerősítse szuverenitását, miközben “megőrizze az orosz népet és fejlessze emberi potenciálját”.

Az orosz kulturális és történelmi tapasztalatokban gyökerező hagyományos értékek lehetővé tették, hogy a nemzet hatékonyan nézzen szembe az új kihívásokkal és fenyegetésekkel, miközben megőrizte identitását – áll a rendeletben.

A rendelet szerint ezek közé az értékek közé tartozik az emberi méltóság, az emberi jogok, az élet, a hazaszeretet, az erkölcsi eszmények, a hagyományos család, a történelmi emlékezet, a nemzedékek folytonossága és az Oroszországban élő valamennyi nép egysége.

A dokumentum azt is kimondja, hogy valamennyi nagy vallás – köztük a kereszténység, az iszlám, a buddhizmus és a judaizmus – mély hatást gyakorolt Oroszország értékeinek kialakulására, amelyeket vallásosak és nem vallásosak egyaránt osztanak.

Putyin új politikájának célja a hagyományos értékek megőrzése és megerősítése… generációkon keresztül, valamint a destruktív ideológiák terjedése elleni küzdelem.

Az orosz nép számára idegen ideológiák közé sorolja a dokumentum az “egoizmus, a büntetlenség és az amoralitás kultuszát”, a “hazafiság és a családi értékek tagadását”, valamint az LMBTQ+ propagandát.

“A szélsőséges és terrorista szervezetek, egyes médiumok, valamint az Egyesült Államok és más barátságtalan nemzetek, valamint egyes transznacionális vállalatok… akciói fenyegetést jelentenek a hagyományos értékekre” – áll a dokumentumban.

A rendelet szerint e fenyegetés ellen a fiatalokat célzó politikákkal, az oktatási reformmal, valamint a hagyományos értékeket népszerűsítő irodalom, művészet, film és média támogatásával kell fellépni.

A rendelet arra is utasítja a kormányt, hogy működjön együtt a civil társadalommal, őrizze meg Oroszország népeinek történelmi emlékezetét, és támogassa az orosz nyelvet, mind az országban, mind külföldön.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...