2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Putyin gratulált Tokajev győzelméhez

Vlagyimir Putyin gratulált Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöknek az újraválasztásához – a táviratot a Kreml honlapján tették közzé.

“Ön a polgártársaitól olyan meggyőző bizalmi felhatalmazást kapott, amely új lehetőségeket nyit az Ön által támogatott államfejlesztési irányvonal megvalósításához” – olvasható az üzenetben.

Putyin megjegyezte, hogy az Oroszország és Kazahsztán közötti stratégiai partnerség a barátság, a jószomszédság és a tisztelet hagyományain alapul, és a kapcsolatok sikeresen fejlődnek.

Az orosz vezető sok sikert, jó egészséget és jólétet kívánt kazah kollégájának.

Az lőzetes adatok szerint Tokajev hivatalban lévő elnök a szavazatok 81,31%-ával nyerte meg az előrehozott elnökválasztást.

A szavazásra november 20-án került sor. Tokajev szeptember 1-jén jelentette be az előrehozott választásokat, miközben üzenetet intézett a néphez. Emellett 2023 első felében előrehozott parlamenti választásokra is sor kerül.

A nyári alkotmányreform részeként korlátozták az elnök hatáskörét. Ezenkívül az államfő már csak egy hétéves ciklusra töltheti be posztját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....