2023, március 22.
7.8 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Putyin és Kurz Moszkvában tárgyalt egymással (+videó)

Polgári lakosok egy “nagy csoportja” hagyta el a szíriai Kelet-Gútát a humanitárius tűzszünet alatt – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Moszkvában, a Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott tárgyalásai után tartott közös sajtóértekezleten.

Kelet-Gúta és Damaszkusz között az orosz légierő által támogatott szíriai kormányhadsereg szerdán 9 és 14 óra között második alkalommal tartott humanitárius tűzszünetet, és nyitott folyosót a távozni akaró civilek számára.

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Kelet-Gútában sok terrorista van, akik Damaszkusz elővárosi térségét bázisként használják a környező területek elleni tüzérségi támadáshoz.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük:

Putyin: az Északi Áramlat-2 nem alternatívája az ukrajnai tranzitvezetéknek

A megépítendő Északi Áramlat-2 földgázvezeték nem alternatívája az ukrajnai tranzitvezetéknek – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Putyin szerint a két vezeték közötti különbség az áteresztőképesség nagyságában van. Az orosz elnök leszögezte, hogy az Északi Áramlat-2 projekt politikamentes és teljesen kereskedelmi alapú. Hozzátette, hogy Oroszország nem ellenzi az Ukrajnával való együttműködést a gázszállítás kérdésében.

Putyin elmondta: osztrák vendégével egyetértett abban, hogy az ukrajnai rendezés ügyében nincs alternatívája a minszki megállapodások végrehajtásának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó