2023, február 6.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Putyin és az újraválasztott kazah elnök ma Moszkvában találkozik

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn tárgyal kazah kollégájával, Kaszim-Zsomart Tokajevvel, aki az orosz elnök meghívására vasárnap érkezett Moszkvába.

Ez Tokajev első látogatása újraválasztása után. Mint a Kreml sajtószolgálata megjegyzi:

“A megbeszélések során a két vezető várhatóan megvitatja az orosz-kazahsztáni stratégiai partnerségi és szövetségi kapcsolatok további fejlesztését, valamint az eurázsiai térségben az integrációs szövetségek keretében történő együttműködés kilátásait”.

“Ez egy teljes körű, számunkra és a kétoldalú orosz-kazah kapcsolatok szempontjából rendkívül fontos látogatás lesz” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A Kreml tisztségviselője szerint a hivatalos megbeszéléseket követően az államfők egy munkareggeli keretében folytatják az eszmecserét. A tervek szerint számos kétoldalú dokumentumot írnak alá, köztük a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulóját ünneplő orosz-kazah nyilatkozatot.

A két vezető videokapcsolaton keresztül részt vesz az Orenburgban megrendezésre kerülő 18. Oroszország-Kazahsztán Interregionális Együttműködési Fórumon is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...