2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Putyin elrendelte a Kub és Lancet drón gyártásának növelését

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosztyeh vezetőjével, Szergej Csemezovval folytatott megbeszélésén utasítást adott a Kub és Lancet harci drónok gyártásának növelésére.

“Mind a Kub, mind a Lancet nagyon hatékonyan mutatta meg magát: először is, a hatás erős, bármilyen berendezés, beleértve a külföldi gyártmányúakat ellen is, nem csak elégnek, hanem felrobban a lőszerkészletük is. A gyártók megígérték nekem, hogy növelni fogják a gyártást. Ennek az ígéretnek eleget tesznek, de még tovább kell növelni” – mondta az államfő.

Lancet

Csemezov megígérte az elnöknek, hogy ennek a feladatnak a teljesítésén fog dolgozni.

“Szükség van a legújabb fegyverek gyártásának százalékos növelésére. T-90 Proriv harckocsik, repülőgép-rendszerek” – pontosított Putyin.

A Rosztyeh vezetője szerint az Orosz Helikopterek vállalat megduplázta a katonai helikopterek termelését a 2021-es 134 darabról tavaly 296-ra. Ez az állami védelmi megrendelés növekedésének köszönhető.

“Ami a repülőgépgyártást illeti, mi a katonai, harci repülőgépek mellett, amelyek gyártását tavaly megdupláztuk, nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a polgári repülőgépekre” – mondta Csemezov.

A Rostyeh vállalatok gyártják azoknak a berendezéseknek a 90 százalékát, amelyeket a fegyveres erők a különleges műveletek során használnak – tette hozzá az állami vállalat vezetője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó