2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Putyin elnök vizsgálatot rendelt el a doppingbotrány miatt

Vlagyimir Putyin orosz elnök vizsgálatot rendelt el a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálóbizottságának hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése miatt, mely szerint az országban államilag irányított, szervezett doppingolás zajlik.

Az államfő szerda késő este egyeztetett az orosz sportági szövetségek vezetőivel a bizottság jelentéséről és a kialakult helyzetről. Ezen kérte Vitalij Mutko sportminisztert és minden sporttal foglalkozó kollégáját, hogy kiemelten foglalkozzanak az üggyel. Egyúttal utasítást adott a vizsgálat elindítására, és kérte, hogy az illetékesek mindenben működjenek együtt a nemzetközi doppingellenes mozgalom vezetőivel.

Hétfőn a WADA a tavaly kirobbant doppingbotrány miatt az orosz tagszövetség és így közvetve az ország atlétáinak eltiltását javasolta a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF). Az orosz atléták így nem indulhatnának a nagy viadalokon, köztük az olimpián és az Európa-bajnokságon sem.

A NOB elnöke szerint az orosz atléták ott lehetnek jövőre Rióban

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az orosz atléták ott lehetnek jövőre a riói játékokon annak ellenére, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség hétfőn az orosz tagszövetség és így közvetve az ország atlétáinak eltiltását javasolta a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek.

“Azt várom, hogy az oroszok időben eleget tesznek a doppingelőírásoknak. Nem foglalkozom azzal, hogy az összes orosz atlétát el kellene-e tiltani, a szükséges intézkedéseket az IAAF hozza majd meg” – közölte az új-zélandi televíziónak adott interjújában a német sportdiplomata. Hozzátette: meggyőződése, hogy Sebastian Coe IAAF-elnök megtisztítja a doppingtól a sportágat, az oroszok pedig együttműködnek ebben a folyamatban, hogy ott lehessenek Rióban.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...