2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Putyin: elkerülhetetlen volt az összecsapás az ukrán neonácikkal

Az ukrajnai neonáci rendszerrel való összecsapás elkerülhetetlen volt – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az Orosz Történelmi Társaság és az Orosz Hadtörténeti Társaság újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett találkozón.

“Ha februárban nem tettünk volna megfelelő lépéseket a részünkről, akkor ugyanez történt volna, csak számunkra rosszabb helyzetből. Az ukrajnai helyzetet az úgynevezett barátai hozták olyan helyzetbe, amely Oroszország számára halálos, az ukrán nép számára pedig öngyilkossággá vált. És ezt már az ellenségeskedések jellegéből is láthatjuk: egyszerűen elképesztő, ami ott történik, olyan, mintha az ukránok nem is léteznének, bedobják őket a kohóba és kész” – mondta.

Ugyanakkor Oroszország mindig is tisztelettel és melegséggel bánt Ukrajnával és népével, és a jelenlegi tragikus konfrontáció ellenére is így tesz – mondta Putyin.

Elismerte, hogy az Ukrajnában zajló események nehéz és keserűek, mert lényegében egy népen belül zajlik a konfrontáció.

Ugyanez volt a helyzet az 1917-es felfordulások után is, amikor az emberek egymás ellen fordultak, és idegen hatalmak rátették a kezüket az emberek tragédiájára – tette hozzá az elnök.

“Érdekeiket követték, meggyengítették és szétszaggatták a történelmi Oroszországot. Ma pedig azzal, hogy folyamatosan fegyvereket szállítanak Ukrajnának, zsoldosokat küldenek oda, egészen kegyetlenek a polgáraival szemben. A kárukon támogatják geopolitikai céljaikat, amelyeknek semmi közük az ukrán nép érdekeihez. Céljuk Oroszország meggyengítésére, szétesésére, megsemmisítésére irányulnak. Ezek az erőfeszítések folytatódnak. Ők állnak az Ukrajnában zajló események középpontjában. Ezt soha nem fogjuk megengedni. Megvédjük hazánkat, ahogyan hősies, őseink tették” – zárta beszédét az államfő.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmazásnak és népirtásnak tesz ki“. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...