2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Olaszország leállítja az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat

Olaszország nem készül újabb fegyverszállításokra Ukrajnának – mondta Guido Crozetto védelmi miniszter az Il Messaggero című napilapnak.

“Nem készítjük elő a hatodik csomagot, és nem tárgyalunk rakéták szállításáról Ukrajnának. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben a NATO-n és az EU-n belül új rendelet születik az Ukrajnának nyújtott további katonai segítségről, de egyelőre befejezzük az előző kormány által megígért fegyverszállításokat” – mondta.

Crozetto emlékeztetett arra, hogy a katonai segítségnyújtás egy parlamenti többség által elfogadott határozat részeként történt.

“Van egy keretrendszerünk, amely lehetővé teszi, hogy december 31-ig döntsünk a katonai szállításokról” – mutatott rá a védelmi miniszter.

Nem zárta ki azonban, hogy a hatóságok felülvizsgálják a megközelítésüket.

Crozetto a konfliktus megoldására a tárgyalásokat nevezte az egyetlen valódi megoldásnak.

“A konfliktus kezdete óta beszélek a felek közötti párbeszéd szükségességéről. Be kell fejeznünk a harcokat, tárgyalóasztalhoz kell ülnünk, és békét kell teremtenünk” – zárta a miniszter.

A La Repubblica című napilap arról számolt be, hogy Olaszország november közepén új rendeletet fogadhat el az Ukrajnának nyújtott katonai segítségről. Az Il Messaggero ezután kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Róma befagyasztotta a hatodik segélycsomagot.

A Reuters egy olasz kormánykoalíciós tisztviselőre hivatkozva a héten arról számolt be, hogy Róma kész különböző légvédelmi rendszereket biztosítani Ukrajnának, köztük a Franciaország és Olaszország által gyártott SAMP/T közepes hatótávolságú SAM-eket, olasz Aspide rakétákat, valamint Stinger hordozható rendszereket.

Oroszország diplomáciai jegyzéket küldött minden olyan országnak, amely részt vesz a kijevi rezsim fegyverellátásában. Szergej Lavrov külügyminiszter szerint ezek a szállítmányok az orosz légierő legitim célpontjává válnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...