2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Putyin: az orosz gazdaság jobb állapotban van, mint vártuk

Az orosz gazdaság jobb állapotban van, mint korábban várták, és a további stabilizálódás felé halad – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap a Rosszija 1 televíziós csatornán.

Az államfő szerint minden fontosabb gazdasági mutató az ország gazdaságának további stabilizálódására utal.

“A gazdaság helyzete stabil, ráadásul sokkal jobb, mint amit nemcsak ellenfeleink, hanem még mi magunk is megjósoltunk… Az egyik fő mutató – a munkanélküliségi ráta – történelmi mélyponton van. Az infláció alacsonyabb a vártnál, és csökkenő tendenciát mutat” – mondta Putyin.

Megjegyezte, hogy az infláció a jelenlegi 11,9%-ról várhatóan 5% körülire lassul az év első negyedévében.

“Mindentől eltekintve az ipari termelés emelkedik, ahogy a mezőgazdaság és az építőipar is. Tehát összességében a helyzet itt nem csak stabil, hanem szerintem eléggé kielégítő, ha nem is jó” – folytatta Putyin.

Oroszországban az éves infláció 2022-ben alacsonyabb lett, mint azt korábban előre jelezték – mind a központi bank, mind a gazdaságfejlesztési minisztérium arra számított, hogy a mutató meghaladja a 12%-ot. A fogyasztói árak a tavalyi év első felében, az ukrán válság kirobbanása és az azt követő nyugati oroszellenes szankciók után ugrottak meg. Az infláció áprilisban 17,83%-kal tetőzött, de a következő hónapokban fokozatosan mérséklődött. Nyugati közgazdászok tavaly azt jósolták, hogy az infláció az országban meghaladja a 20%-ot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...