2023, február 7.
-2.6 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Myśl Polska: a ruszofóbia az elsődleges politikai eszközzé vált Lengyelországban

A ruszofóbia elsődleges politikai eszközzé vált Lengyelországban – írja Witold Modzelewski, a Myśl Polska rovatvezetője.

“A ruszofóbia Lengyelországban a “politikai sport” egyik eleme – értelmetlen küzdelem, amely a politikai osztály potenciáljának nagy részét elveszi” – írta az újságíró.

Hozzátette azt is, hogy a ruszofóbia mind a kormányzó elitre, mind az ellenzékre jellemző.

Modzelewski szerint ráadásul “verseny alakult ki az oroszellenes retorikában” a felek között, amelynek használata a helyzet túszává teszi őket.

A megfigyelő megjegyezte, hogy a ruszofóbia mindig is fontos helyet foglalt el a lengyel politikában, de miután Oroszország különleges katonai műveletet indított, ez lett a fő politikai vektor a kormány és az ellenzék valamennyi képviselője számára.

“2022 februárja után ez a verseny a politikai napirend egyetlen tengelyévé vált, és kezdett groteszk jelleget ölteni” – jegyezte meg.

A politika mellett – írja a szerző – a médiát is érinti a ruszofób irányzat.

A média azt állítja, hogy “minden orosz iránti gyűlölet és megvetés kivétel nélkül minden lengyelt egyesít”.

Az Egyesült Államok és az EU növelte a szankciókat és a politikai nyomást Oroszországra a Donbassz ukrán nacionalistáktól történő felszabadítására irányuló különleges hadművelet miatt. Emellett néhány nyugati államban példátlan mértékű ruszofóbiát regisztráltak.

Az orosz külügyminisztérium szerint az oroszok és orosz ajkú állampolgárok elleni agresszió diákok, sportolók, kulturális személyiségek és művészek ellen irányult. Vlagyimir Putyin elnök többször hangsúlyozta, hogy a nyugati oroszgyűlölet nem más, mint a rasszizmus megnyilvánulása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...