2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Hatalmas globális viharra figyelmeztet Moszkva

A nyugati országok logikátlan lépései miatt hatalmas vihar készül – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

“Valószínűleg hatalmas globális vihar kezdődik” – figyelmeztetett Peszkov a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott hétfői interjújában.

“Sok szempontból vannak objektív, de vannak szubjektív okai is ennek a kezdődő viharnak, amelyek az Egyesült Államok, Európa, az EU és az egyes európai országok hatóságainak teljesen logikátlan és gyakran abszurd döntéseihez és intézkedéseihez kapcsolódnak” – mondta.

Az Egyesült Államok, az EU és néhány más ország által Oroszországgal szemben az ukrajnai katonai művelet miatt bevezetett szankciók visszafelé sültek el, ami az energiaárak megugrását és rekordszintű inflációt okozott Nyugaton.

Ebben a helyzetben Oroszországnak “még mindig sikerül fenntartania a makrogazdasági stabilitást. Ennek érdekében nagyon intenzív, átgondolt és következetes munka folyik” – jegyezte meg Peszkov.

“Mivel Nyugaton mesterséges korlátozásokat vezetnek be, [Oroszország] kereskedelmi és gazdasági kapcsolatai érthető módon egyre inkább keletre kezdenek összpontosítani” – tette hozzá.

A Kreml sajtófőnöke, aki a Vlagyivosztokban megrendezett Keleti Gazdasági Fórum megnyitóján beszélt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy “teljesen igazságtalan azt állítani, hogy most fordultunk kelet felé… az ázsiai-csendes-óceáni térség mindig is nagyon fontos összetevője volt a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatoknak, az energetikai párbeszédek és más területeknek”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...