2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Putyin: az emberiségnek egyesülnie kell a terrorizmus elleni harcban

Oroszország kész szorosan együttműködni Franciaországgal valamennyi antiterrorista kérdésben – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök a nizzai terrortámadás után Francois Hollande francia államfőnek intézett üzenetében.

A Kreml szóvivője Dmitrij Peszkov elmondta, hogy az orosz államfő részvétet nyilvánított a francia elnöknek.

Putyin elnök táviratot küldött Francois Hollande francia államfőnek, amelyben legmélyebb részvétét fejezte ki ezután az embertelen, barbár terrortámadás után – közölte Peszkov.

Oroszország szolidaritásáról biztosított a francia népet ezekben a nehéz napokban és teljes mértékben osztozunk fájdalmukban – mondta a szóvivő.

[su_gmap height=”340″ address=”Nizza”]

Már 84 halálos áldozata van a merényletnek

Nyolcvannégyre emelkedett a nizzai tömeges gázolás halálos áldozatainak száma, 18 ember továbbra is válságos állapotban van – mondta a terrorakcióként kezelt teherautós ámokfutás helyszínén péntek hajnalban tartott sajtótájékoztatóján Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.

A francia elnök, Francois Hollande hajnalban nevezte terrortámadásnak a tömeges gázolást.

Hollande bejelentette, hogy további három hónappal meghosszabbítják a tavaly november 13-i merényleteket követően életbe léptetett rendkívüli állapotot (amelyről előző nap még azt mondta, hogy július 26-tól feloldják). Ennek értelmében továbbra is fenntartják a tízezer fős katonai erősítést – tette hozzá az elnök, aki a hadsereg tartalékos állományába tartozó polgári lakosokhoz is felhívást intézett.

Beszédében Hollande szükségesnek nevezte azt is, hogy tovább erősítsék a katonai jelenlétet Irakban és Szíriában.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...