2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Putyin állítólag megígérte a volt izraeli kormányfőnek, hogy nem öli meg Zelenszkijt

Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag ígéretet tett Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnöknek arra, hogy nem fogja meggyilkolni az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt. A volt izraeli kormányfő a konfliktus kezdetén járt Moszkvában Zelenszkij kérésére.

“Szándékában áll megölni Zelenszkijt?” emlékezett Bennett arra, hogy ezt kérdezte Putyintól az izraeli 12-es csatornának adott közel ötórás interjúban, amelyet szombat este tettek közzé a YouTube-on – írja a The Jerusalem Post.

Ebben a beszélgetésben elmesélte a 2022. március elején Moszkvába tett közismert útjának részleteit, amellyel megpróbált segíteni a két fél közötti békemegállapodás közvetítésében.

Bennett ugyan nem tudott segíteni az ellenségeskedések befejezésében, de sikerült elérnie, hogy Putyin ígéretet tegyen arra, hogy nem öli meg Zelenszkijt, aki akkoriban egy titkos bunkerben rejtőzött, hogy megakadályozzon egy ilyen merényletet – írja az izraeli média.

Putyin biztosította Bennettet: “Nem fogom megölni Zelenszkijt”.

Bennett azt válaszolta: “Meg kell értenem, hogy a szavát adja, hogy nem fogja megölni Zelenszkijt”, és Putyin ismét megígérte, hogy nem tesz ilyet.

Bennett még Moszkvában, a Kremlből a repülőtérre tartva felhívta Zelenszkijt, hogy közölje vele, hogy nem fenyegeti halálos fenyegetés.

“Biztos benne?” – kérdezte Zelenszkij.

“Száz százalékig” – válaszolta Bennett.

Órákon belül Zelenszkij visszatért az irodájába, és készített egy videót, amelyben közölte, hogy nem fél – mondta Bennett.

Elmagyarázta, hogy Zelenszkij kérésére utazott Moszkvába, mert úgy vélte, hogy van egy kis időablak, amelyben egyezségre lehet jutni a háború befejezése érdekében.

“Abszolút titokban mentünk egy rozoga tervvel Izraelből a kazah térségen keresztül… mert nem tudtunk átrepülni a Fekete-tenger felett. Útközben imádkoztunk és áldást mondtunk a szombati bor felett, nagyon érzelmes volt” – mondta Bennett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó