2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

A Wagner alapítója közölte, hogy Artemovszk északi részein minden utcáért heves harcok folynak

A Wagner katonai magáncég alapítója, Jevgenyij Prigozsin megerősítette, hogy Artemovszk (ukrán nevén Bahmut) északi negyedeiben szó szerint “minden utcáért” ádáz harcok folynak.

“Tisztázom a helyzetet. Az ukrán fegyveres erők nem vonulnak vissza. Az utolsó árokig harcolnak. Artemovszk északi negyedeiben ádáz harcok folynak minden utcáért, minden házért, minden lépcsőházért” – mondta. Szavait a sajtószolgálatának Telegram-csatornáján tették közzé.

“Természetesen szép, hogy a média az ukrán fegyveres erők visszavonulását kívánja, de ez nem történik meg sem az északi negyedekben, sem délen, sem keleten” – mondta újságírói kérdésre válaszolva az ukrán egységek visszavonulásáról szóló médiajelentésekkel kapcsolatban, amelyek a város északi kerületeiből való kivonulásról szóltak.

Korábban Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője azt mondta, hogy az orosz erők szisztematikusan dolgoznak azon, hogy elvágják az ukrán csoport utánpótlási vonalait az Artemovszki területen, és megszorongassák azt. Arról is beszámolt, hogy a város külterületén már folynak a harcok, közvetlenül azokban a városrészekben, amelyeket nemrég még ukrán egységek tartottak ellenőrzésük alatt.

Andrej Marocsko, a Luganszki Népköztársaság népi milíciájának nyugalmazott alezredese arról tájékoztatott, hogy az orosz erőknek még mintegy 10 kilométert kell megtenniük ahhoz, hogy lezárják az Artemovszk körüli gyűrűt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó