2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Putyin aláírta! Vízum nélkül utazhatunk az oroszországi foci-vb-re

Minden szurkoló, aki jegyet vásárol a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra vízum nélkül léphet majd be Oroszország területére.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely értelmében az orosz kormány által kiadott szurkolói azonosítóval, vízum igénylése nélkül léphetnek be a látogatók Oroszországba. Az engedéllyel leghamarabb a világbajnokság előtt 10 nappal léphetünk be az országba és legkésőbb a döntő után 10 nappal haza is kell utaznunk.

[su_heading size=”23″]Mi kell a szurkolói azonosítóhoz?[/su_heading]

A szurkolói azonosító (fan ID) megszerzéséhez szükséged lesz fényképes azonosító okmányokra (pl. útlevél), legalább egy mérkőzésre megvásárolt jegyre, és egy dokumentumra, amely igazolja a jegyvásárlást.

[su_heading size=”23″]Miért hasznos?[/su_heading]

Feltétlenül megéri a szurkolói azonosítót igényelni, ha vb idején Oroszországba látogatnánk. Egy hétnapos turista vízum költsége kb 23 000 Ft, amit az azonosítóval már meg is spóroltál. Szintén nem elhanyagolható, hogy azok a szurkolók, akik jeggyel rendelkeznek ingyenesen vehetik igénybe a rendező város tömegközlekedési eszközeit, valamint a városok között is díjmentesen utazhatnak.

Russia 2018
Oroszország 2018

Olyan lesz mint az olimpián

A rendszer nagyon hasonló lesz, mint a 2014-es Szocsi olimpián volt. A látogatóknak egy online adatbázisba kellett regisztrálniuk, annak érdekében, hogy megkapják azonosító okmányukat az orosz hatóságoktól.

A 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik majd.

Zenit
Épülő autópálya és a Zenit Aréna Szentpéterváron

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó