2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Putyin aláírta az LMBTQ-propaganda ellenes törvénycsomagot

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma aláírta a nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítését tiltó törvénycsomagot – írja RIA Novosztyi.

▪️ tilos a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat és beállítottságokat, valamint a nem változtatást népszerűsítő anyagot tartalmazó filmek forgalmazási engedélyének kiadása.

▪️ tilos a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat és beállítottságokat, valamint a nem változtatást népszerűsítő reklámok és kiadványok – a könyvek, filmek és audiovizuális szolgáltatások LMBT-propagandája is tilos lesz.

▪️ tilos a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat és beállítottságokat, valamint a nem változtatást népszerűsítő áruk értékesítése, beleértve a külföldi termékeket is.

▪️ három közigazgatási cikket fogalmaz meg:

1. felelősségre vonás a pedofília propagálásáért (800 000 rubelig /kb 5,2 millió HUF/ terjedő pénzbírság a lakosságnak, 10 millió rubelig /kb 65 millió HUF/ terjedő pénzbírság a szervezeteknek, és kitoloncolás a külföldieknek).

2. büntetés a nem hagyományos szexuális kapcsolatokról vagy beállítottságokról szóló leírások vagy képek kiskorúak körében történő terjesztéséért (polgári személy esetében 200 ezer rubelig terjedő pénzbírság, szervezetek esetében 4 millió rubelig terjedő pénzbírság, külföldiek esetében pedig kitoloncolás)

3. A nem hagyományos szexuális kapcsolatok/beállítottság propagálásának tilalma, nem csak a kiskorúak körében (a bírságokat 100 000 rubelről 400 000 rubelre emelik a polgárok és 1 millióról 5 millió rubelre a szervezetek esetében).

▪️ A Roszkomnadzor felhatalmazást kap arra, hogy jóváhagyja az internet ellenőrzésére vonatkozó eljárásokat, amelyek célja azon információk és programok azonosítása, amelyek hozzáférését az LMBT-propaganda és a pedofília betiltásának részeként korlátozni kell.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...