2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Putyin: a nyugati szolgálatok segítik Kijevet az oroszországi terrortámadások elkövetésében

A nyugati titkosszolgálatok segítik Kijevet az új oroszországi régiókban elkövetett terrortámadások előkészítésében – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a Biztonsági Tanács ülésén.

“Minden okunk megvan azt állítani, hogy harmadik országok, nyugati különleges szolgálatok potenciálja részt vesz az ilyen szabotázs- és terrorcselekmények előkészítésében” – mondta.

Az államfő megjegyezte, hogy a helyzet az új régiókban továbbra is feszült.

“Az ellenség az emberek megfélemlítésére használja a fejletlen alvilágot, beleértve mindenféle neonáci és radikális csoportokat. Itt keményen és hatékonyan kell fellépnünk” – hangsúlyozta Putyin.

Követelte, hogy keményen nyomják el a neonácik és pártfogóik propagandáját, és leplezzék le a hazugságokat és a meghamisított tényeket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és az új oroszországi régiók megbízott vezetői a Biztonsági Tanács ülésén. Kép: Kreml

Emellett tisztán bűnöző elemek – szervezett bűnözés, kábítószer-kereskedők, pénzügyi csalók – próbálják kihasználni a helyzetet a DNR, az LNR, Zaporozsjei és Herszon régiókban. Ezért meg kell erősíteni a bűnözés elleni küzdelmet, és különös figyelmet kell fordítani a kábítószer, fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok illegális kereskedelmére – tette hozzá az elnök.

“Azonnal reagálni kell a különleges katonai műveleti övezetből Oroszország más régióiba történő kiviteli kísérletekre” – mondta.

A belügyminisztériumnak, az ügyészségnek, a nyomozó bizottságnak és más bűnüldöző szerveknek és különleges szolgálatoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy garantálják az emberek biztonságát, és megvédjék őket és vagyonukat az önkénytől és az erőszaktól – zárta Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó