2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Putyin: a Nyugat vérfürdőt tervez a FÁK-államokban, hogy akadályozza az új világrend kialakulását

A nyugati országok megpróbálnak konfliktusokat provokálni a FÁK területén – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége biztonsági és hírszerző szolgálatainak képviselőivel tartott találkozón.

“Céljaikat követve, ellenfeleink, geopolitikai ellenfeleink, ahogyan azt nemrégiben mondtuk, készek bárkit, bármilyen országot kitenni, válság epicentrumává tenni, színes forradalmat provokálni és vérfürdőt rendezni. Mindezt nem egyszer láttuk már” – hangsúlyozta.

Az orosz elnök szerint mindezt azért teszik, hogy megakadályozzák egy igazságosabb világrend kialakulását – a Nyugat megpróbálja fellobbantani a régóta fennálló konfliktusokat, új problémákat és válságokat teremtve.

“Az egypólusú hegemónia feltartóztathatatlanul omladozik. Ez egy objektív valóság, amelyet a Nyugat határozottan elutasít. És láthatjuk mindazt, ami ebből következik” – magyarázta Putyin.

Putyin ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a külső biztonság és a belső stabilitás kulcsfontosságú feltétele a térség államainak fokozatos fejlődésének. Sürgette a FÁK-tagállamok biztonsági kockázatainak elemzését és a kölcsönös támogatás fokozását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...