2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Putyin: a Nyugat a saját dominanciáján kívül nem tud mit kínálni a világnak

A liberális demokrácia a felismerhetetlenségig megváltozott, és a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának előmozdításából átment a más véleményt vallók “kiiktatását” követelővé – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a moszkvai Valdaj Vitaklubban tartott beszédében.

A világban az elmúlt években bekövetkezett nagy változásokról szólva Putyin megjegyezte, hogy a Nyugat folytatja a feszültségek fokozására irányuló politikáját világszerte, és megpróbálja a világot a “szabályokon alapuló rendje” alá rendelni.

Hozzátette, hogy továbbra sem világos, hogy ki találta ki ezeket a szabályokat, mire épülnek, vagy hogy pontosan mik is azok. Az elnök szerint csak az világos, hogy a szabályok célja, hogy a globális hatalom birtokosai “mindenféle szabályok nélkül” élhessenek, és azt tehessék, amit akarnak.

“A Nyugat az elmúlt években és különösen az elmúlt hónapokban számos lépést tett az eszkaláció felé. Mindig is az eszkalációra játszottak, itt nincs semmi újdonság. Ide tartozik az ukrajnai háborús uszítás, a Tajvannal kapcsolatos provokációk, valamint a világ élelmiszer- és energiapiacainak destabilizálása” – mondta.

Az emberiségnek most alapvetően két útja van, amelyen haladhat – jelentette ki Putyin.

Vagy széttöredezik és tovább halmozza a problémákat, amelyek végül eltemetik, vagy megpróbál “nem ideális, de működő” megoldásokat találni a közös problémákra.

Az elnök a továbbiakban hangsúlyozta a világ kulturális sokszínűségének megőrzésének fontosságát, kijelentve, hogy a Nyugat mindent egyformává próbál simítani, és megakadályozza más civilizációk “szabad kreatív fejlődését”, és a saját fejlődési stílusát erőlteti másokra.

“Az egyszerűsítés és minden különbség eltörlése szinte a modern Nyugat lényegévé vált. Mi áll ennek az egyszerűsítésnek a hátterében? Mindenekelőtt maga a Nyugat kreatív potenciáljának eltűnése” – mondta Putyin.

Az esemény élő közvetítését itt olvashatod.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...