2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Putyin: a magyar javaslatot a keresztény értékekről egyenesen szabotázsnak minősítette az EU

Az Egyesült Államok “amerikai liberalizmusnak” nevezi a jelenlegi világrendet, amely napról napra szaporítja a káoszt – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai csütörtöki plenáris ülésén, amelyen kitért a magyar képviselők javaslatára az európai keresztény értékekről.

Washington, szokásához híven, továbbra is amerikai liberalizmusnak nevezi a jelenlegi világrendet, de valójában ez a hírhedt “rend” napról napra szaporítja a káoszt, és hozzátenném, hogy egyre intoleránsabbá válik még magukkal a nyugati országokkal szemben is, a függetlenségre tett kísérleteikkel szemben is. Mindent csírájában elfojtanak, és nem riadnak vissza attól, hogy szankciókat vessenek ki a saját szövetségeseikre is. Utóbbiak pedig lehajtott fejjel mindenbe beleegyeznek – mondta az orosz elnök.

Például a magyar parlamenti képviselők júliusi javaslatát, hogy az Európai Unióról szóló szerződésben rögzítsék az európai keresztény értékek és kultúra iránti elkötelezettséget, nem is sértésnek, hanem egyenesen ellenséges szabotázsnak vették.

Mi ez? Mit jelent ez? Igen, egyeseknek tetszhet, másoknak nem – mondta Putyin.

Oroszországban ezer év alatt a világ összes vallása közötti kölcsönhatás egyedülálló kultúrája alakult ki. Semmit sem kell eltörölni: sem a keresztény értékeket, sem az iszlám vagy a zsidó értékeket. Hazánkban más világvallások is jelen vannak. Egyszerűen csak tisztelettel kellene bánnunk egymással. Hazánk számos részén – ezt első kézből tudom – az emberek együtt mennek el, együtt ünneplik a keresztény, iszlám, buddhista és zsidó ünnepeket, és ezt nagy örömmel teszik, gratulálnak és örülnek egymásnak – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.