2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Putyin a gender-elméletről: tegyenek, amit akarnak Nyugaton, de ne erőltessék ránk

A világ minden kultúráját tiszteletben kell tartani, beleértve azokat is, amelyeket más nemzetek furcsának találhatnak, mint például a nyugaton tapasztalható, a nemek közötti egyenlőséget szem előtt tartó kultúrát – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai csütörtöki plenáris ülésén.

“A népek és civilizációk sajátosságainak tiszteletben tartása mindenkinek érdeke. Tulajdonképpen a Nyugat érdeke is. Ahogy veszít felsőbbrendűségéből, úgy válik gyorsan kisebbséggé” – értékelte az orosz elnök csütörtöki beszédében a kultúrát.

Ennek ellenére a nyugati kultúrát ugyanúgy tiszteletben kell tartani, mint bármely más kultúrát – mondta Putyin.

Ha a nyugati elitek úgy gondolják, hogy beépíthetnek az emberek tudatába, társadalmaikba olyan dolgokat, amelyeket én személy szerint kissé furcsának találok, és amelyek láthatóan divatosak, mint a tucatnyi nem és a melegfelvonulások, hát legyen. Hadd tegyenek, amit akarnak.

De a Nyugatnak nincs joga más nemzetekre és társadalmakra ráerőltetni kulturális preferenciáit – mondta, hozzátéve, hogy Oroszország nem oktat ki másokat arról, hogyan kell élniük, és nem is akarja kioktatni őket.

Putyin kijelentette, hogy országa a hagyományos értékek fenntartása mellett döntött, majd kifejtette, hogy mit ért a kifejezés alatt: nem egy egyetemes szabályrendszert, hanem számos hitvallást, amelyet a különböző társadalmak alkottak meg maguknak.

“Az úgynevezett neoliberális értékektől abban különböznek, hogy minden esetben egyediek, mert egy adott társadalom hagyományaiból, kultúrájából és történelmi tapasztalataiból erednek” – fogalmazott az elnök.

Ezért nem lehet őket senkire sem ráerőltetni. Egyszerűen csak tiszteletben kell tartani őket, meg kell becsülni azt, amit az egyes nemzetek évszázadokon keresztül maguknak választottak.

Valdaj nemzetközi vitaklub. 2022.10.27. Moszkva

Putyin szerint ez a szemlélet az emberiség nagy része számára közös, ellentétben azzal, amit a nyugati nemzetek hirdetnek.

A megjegyzések Putyin beszédének része volt a Valdaj vitaklubban, egy olyan nemzetközi rendezvényen, amelynek minden évben Oroszország ad otthont, és ahol magas rangú orosz tisztviselők globális kérdésekkel kapcsolatos elképzeléseket fogalmaznak meg, amelyeket más nemzetekkel is megvitathatnak.

Beszédében Putyin arra figyelmeztetett, hogy az USA és szövetségesei saját maguknak ártanak azzal, hogy más nemzeteket arra próbálnak kényszeríteni, hogy jobban hasonlítsanak saját magukra. A politikai és kulturális sokszínűség kulcsfontosságú az emberiség egészét érintő problémák megoldásában – érvelt.

Az esemény élő közvetítését itt olvashatod.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...