2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat – írja a Politico című amerikai lap egy európai tisztviselőre hivatkozva.

“Nem adhatunk tovább a saját készleteinkből” – mondta a névtelenséget kérő tisztviselő.

A lap szerint “a tisztviselő hozzátette, hogy még mindig van erőteljes közvéleményi és politikai támogatás Ukrajna harcához, de “mi már mindent oda adtunk, ami nem veszélyezteti a saját biztonságunkat””.

Az amerikai kormányzat egyik tisztviselője viszont azt mondta a Politicónak, hogy 18 hónapnyi intenzív, ipari méretű harc után az európai készletek kifogyóban vannak.

A hírportál amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a Pentagonnak még mindig vannak fegyverei, amelyeket Ukrajnába küldhet, ugyanakkor “kifogyóban van a pénz a saját készleteinek feltöltésére”.

A The Wall Street Journal október 2-án a Pentagon tisztviselőire hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak 5,2 milliárd dollárja maradt arra, hogy katonai támogatást nyújtson Ukrajnának, ami “nagyjából megegyezik a Biden-kormányzat által az elmúlt hat hónapban Ukrajnának küldött fegyverek értékével”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó