2023, december 5.
0.7 C
Budapest
-8.8 C
Moszkva

FT: India követelte, hogy Kanada hívjon vissza mintegy 40 diplomatát

India követelte, hogy Kanada október 10-ig hívjon vissza mintegy 40 diplomatát – jelentette a Financial Times című brit lap jól értesült forrásokra hivatkozva.

“Újdelhi közölte Ottawával, hogy október 10-ig vissza kell hívnia mintegy 40 diplomatát hazájába” – írta a lap.

Egy forrás szerint India azzal fenyegetőzött, hogy megvonja a diplomáciai mentességet azoktól a diplomatáktól, akik az említett időponton túl maradnak az országban.

Az egyik forrás tisztázta, hogy 62 kanadai diplomata dolgozik Indiában, és Újdelhi 41-nek a visszahívását kéri.

Korábban Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közölte, hogy a kanadai hatóságok az indiai hatóságokat gyanúsítják azzal, hogy közük van Hardeep Singh Nijjarnak, a kanadai Brit Columbia tartományban élő szikh közösség vezetőjének meggyilkolásához, akit júniusban ismeretlen támadók lőttek agyon egy templom parkolójában. Nem sokkal Trudeau nyilatkozata után Kanada kiutasított egy magas rangú indiai diplomatát, aki a médiajelentések szerint kapcsolatban állt India külföldi hírszerző ügynökségével.

A diplomata kiutasítására válaszul az indiai hatóságok hasonló megtorlást jelentettek be, felszólították, hogy öt napon belül hagyja el az országot, az indiai külügyminisztérium pedig azt tanácsolta Kanadában tartózkodó állampolgárainak, hogy “a növekvő indiaiellenes tevékenységre” és a romló biztonsági helyzetre tekintettel legyenek rendkívül óvatosak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó