2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva
Array

Ötvenezer moszkvai bevándorlót csekkoltak le a hatóságok

Ötvenezer moszkvai bevándorlót csekkoltak le a hatóságok

Az orosz hatóságok több mint 5O, OOO külföldi állampolgárságú moszkvai lakost ellenőriztek, közel 1900-at pedig ki is utasítottak Oroszországból egy illegális bevándorlás elleni művelet keretében – jelentette be szerdán az orosz belügyminisztérium.

Az október 23-tól november 1-ig tartó, Bevándorló-2014 névre keresztelt művelet során a rendőrség és a bevándorlási osztály együttműködött az orosz szövetségi biztonsági szolgálattal (FSZB) és a moszkvai polgármesteri hivatallal is. “Az akció keretében 10 ezer szabálytalanságot tártak fel (…) 1900 ember kiutasítottak Oroszországból, 370-et pedig őrizetbe vettek” – olvasható a tárca által kiadott sajtóközleményben. A tájékoztatás szerint a rendőri egységek felszámoltak tizenhét bűnözői csoportot, amelyeknek több mint hatvan aktív tagja volt. A kommünikében üdvözölték a moszkvai biztonsági helyzet javulását.

A Memorial orosz jogvédő csoport elítélte a történteket. A szervezet szóvivője szerint a bevándorlók és családjuk megfélemlítésének intézményesített formájáról van szó. A tisztségviselő hozzátette, hogy a hatóságok megsértették Oroszországnak az emberi méltóság tiszteletére és az önkényes fogvatartás tilalmára vonatkozó nemzetközi kötelezettségeit.

Az illegális bevándorlás elleni harc a politika egyik fő témája az orosz fővárosban, ahol évente végeznek hasonló műveleteket.

A 2010-es népszámlálás adatai szerint nagyjából 12 millióan laknak Moszkvában, szakértők szerint azonban ez a szám ennél akár egymillióval is magasabb lehet, az illegális bevándorlók ugyanis nem jelennek meg a hivatalos statisztikákban. A főként a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokból érkező bevándorlók általában a legalacsonyabb fizetéssel járó munkákat végzik az orosz fővárosban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...