2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Ötvenezer moszkvai bevándorlót csekkoltak le a hatóságok

Ötvenezer moszkvai bevándorlót csekkoltak le a hatóságok

Az orosz hatóságok több mint 5O, OOO külföldi állampolgárságú moszkvai lakost ellenőriztek, közel 1900-at pedig ki is utasítottak Oroszországból egy illegális bevándorlás elleni művelet keretében – jelentette be szerdán az orosz belügyminisztérium.

Az október 23-tól november 1-ig tartó, Bevándorló-2014 névre keresztelt művelet során a rendőrség és a bevándorlási osztály együttműködött az orosz szövetségi biztonsági szolgálattal (FSZB) és a moszkvai polgármesteri hivatallal is. “Az akció keretében 10 ezer szabálytalanságot tártak fel (…) 1900 ember kiutasítottak Oroszországból, 370-et pedig őrizetbe vettek” – olvasható a tárca által kiadott sajtóközleményben. A tájékoztatás szerint a rendőri egységek felszámoltak tizenhét bűnözői csoportot, amelyeknek több mint hatvan aktív tagja volt. A kommünikében üdvözölték a moszkvai biztonsági helyzet javulását.

A Memorial orosz jogvédő csoport elítélte a történteket. A szervezet szóvivője szerint a bevándorlók és családjuk megfélemlítésének intézményesített formájáról van szó. A tisztségviselő hozzátette, hogy a hatóságok megsértették Oroszországnak az emberi méltóság tiszteletére és az önkényes fogvatartás tilalmára vonatkozó nemzetközi kötelezettségeit.

Az illegális bevándorlás elleni harc a politika egyik fő témája az orosz fővárosban, ahol évente végeznek hasonló műveleteket.

A 2010-es népszámlálás adatai szerint nagyjából 12 millióan laknak Moszkvában, szakértők szerint azonban ez a szám ennél akár egymillióval is magasabb lehet, az illegális bevándorlók ugyanis nem jelennek meg a hivatalos statisztikákban. A főként a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokból érkező bevándorlók általában a legalacsonyabb fizetéssel járó munkákat végzik az orosz fővárosban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó