2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Osztrák külügyminiszter: Oroszország az európai történelem és kultúra része és a legnagyobb szomszédunk marad

Az Oroszországi Föderáció történelmével és kultúrájával továbbra is Európa része marad – mondta Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter vasárnap az ORF televízióban.

“A földrajz nem fog változni. Oroszország földrajzilag a legnagyobb szomszédunk marad Európában. Oroszország az európai történelem és kultúra része is marad” – mondta.

Schallenberg emlékeztetett arra, hogy az oroszok vízumtilalmáról szóló vitában ellenezte az ilyen intézkedéseket.

Az Európában befagyasztott orosz vagyonok ügyében a törvényeket be kell tartani – mondta Schallenberg.

“Mi jogállami országok vagyunk. Itt minden döntés – akár a szankciókról, akár a befagyasztott pénzeszközök felhasználásáról van szó – megtámadható a luxembourgi európai bíróságon” – mondta.

A befagyasztott orosz vagyonok elkobzásával és felhasználásával kapcsolatban a nemzetközi jog tiszteletben tartására szólított fel, különben fennáll a “kínos helyzet” veszélye.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó