2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

AFP: az ukránok szerint alkalmatlan a harcra a francia AMX-10 RC páncélozott harcjármű

Az ukrán hadsereg bírálta a Franciaország által szállított AMX-10 RC páncélozott járműveket, mert túlságosan gyengén páncélozottak – írja az Agence France-Presse.

“Tűztámogatásra használják őket a könnyű páncélzatuk miatt. A fegyverzetük jó, a megfigyelő felszerelésük jó. De sajnos a könnyű páncélzat miatt alkalmatlanok (támadásra. – a szerk.)” – idézte a hírügynökség az ukrán erők egyik zászlóaljának parancsnokát, Spartan hívójelzéssel.

Az ukrán hadsereg az esetről akkor nyilatkozott, amikor az orosz csapatok tüzérségi támadásában a páncélozott jármű teljes legénysége életét vesztette.

“Egy lövedék a jármű mellett robbant fel, a repeszek átlyukasztották a páncélzatot, a lőszer pedig felrobbant… A négyfős legénység… meghalt” – közölte.

A hírügynökségi forrás felhívta a figyelmet az AMX-10 RC sebességváltójával kapcsolatos problémákra is, ami szerinte a burkolatlan utakon való közlekedéssel függ össze.

Emellett egy hónapos franciaországi kiképzés nem elég ahhoz, hogy teljesen elsajátítsák ezt a páncélozott jármű kezelését – tette hozzá.

Mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, az USA és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrán konfliktusban – nemcsak fegyverek átadásával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó