2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva
Array

Orvosokkal végzett egy amerikai légicsapás Afganisztánban (videó)

A legfrissebb hírek szerint az Orvosok Határok Nélkül munkatársainak legkevesebb 12 tagja vesztette életét egy amerikai légicsapásban az észak-afganisztáni Kunduzban.

A humanitárius szervezet tájékoztatása szerint 12 orvos és 7 beteg vesztette életét amikor az Egyesült Államok bombatámadást hajtott végre szombat hajnalban egy kórház ellen az észak-afganisztáni Kunduzban. A NATO-koalíció elismerte a támadást. Az Orvosok Határok Nélkül mintegy nyolcvan munkatársa dolgozik a kunduzi kórházban.

 

Nem jó az időzítés

A humanitárius szervezetet elleni rakétatámadással hiteltelenné váltak az Oroszországot sújtó nyugati bírálatok a szíriai légicsapásokkal kapcsolatban. Az Egyesült Államok és szövetségesei a napokban azt próbálták bizonyítani, hogy az orosz légicsapások nem csak az Iszlám Állam terroristáit célozzák, hanem más terrorszervezetek ellen is irányul és civil áldozataik is vannak Szíriában.  Az orosz védelmi minisztérium és személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnök cáfolta meg a nyugati sajtóban megjelent híreket.

Vlagyimir Putyin határozottan azt állítja, hogy a civil áldozatokról szóló hírek előbb kaptak szárnyra, mint az orosz harci repülők: utóbbiak még fel sem szálltak szíriai támaszpontjaikról, amikor már hírek keringtek polgári áldozatokról.

Az Egyesült Államok hivatalosan nem tudta megerősíteni és bizonyítani azokat a sajtóban megjelent híreket, amelyek a szíriai civil áldozatokról szólnak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...