2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Oroszországban továbbra is kedvelt úti cél Magyarország

Oroszországban továbbra is kedvelt úti cél Magyarország a kedvező ár-érték arányú szolgáltatásoknak köszönhetően; a korábbinál jóval több érdeklődő kereste fel a magyar standot a moszkvai turisztikai szakkiállításon (MITT) – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-vel szerdán. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az ország megítélése kedvező, az orosz partnereket kifejezetten érdekli Magyarország, ami annak is köszönhető, hogy szívélyesen fogadják itt az orosz látogatókat, nem éri őket atrocitás az orosz politika elutasítottsága miatt.

A közlemény hangsúlyozza: Oroszország a Magyar Turizmus Zrt. 2015-2017-es marketingstratégiájában a stratégiai jelentőségű piacok között szerepel. Az Európai Turisztikai Bizottság jelentése szerint 2015 és 2020 között a kelet-közép-európai régióba irányuló orosz kiutazások számának évente átlagosan 4,3 százalékos növekedése várható, így Oroszország továbbra is a magyar beutazó turizmus egyik legfontosabb küldőpiaca maradhat. A marketingtevékenység mellett több – jelenleg 61 irodában felállított – vízumközpont is hatékonyan segíti az ide irányuló orosz beutazást – áll a közleményben.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködve már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában, melynek 28 millió forintos kezdő összegét újabb 20 millió forinttal egészítették ki. A promóció második, december elején indult szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt. E kampányok folyamatos jelenlétet biztosítottak a magyar turisztikai kínálat számára az orosz piacon egészen 2015 végéig – tette hozzá a vezérigazgató.

Beszámolt arról is, Oroszországot és Magyarországot jelenleg 21 – Moszkva-Budapest között közlekedő – járat köti össze hetente. Ezeken felül, a – Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület 30 millió forint értékű támogatásával – Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között új, heti rendszerességű, 126 fős járat indul, a kezdeti tervek szerint 18 járattal, a járatszám a foglaltság függvényében tovább bővülhet. A gépek 2016. július 10. és november 6. között szállítják majd a vendégeket Hévízre. A járatnyitás eredményeként minimálisan mintegy 15 ezer új orosz vendégéjszakára lehet számítani.

Az orosz beutazó forgalmat tovább élénkítheti a közvetlen Szentpétervár-Budapest járat újraindítása, amelyről az egyeztetés jelenleg is zajlik. Az orosz beutazó forgalom növekedése iránti várakozásokat, és a stabil orosz keresletet egyaránt jól mutatja, hogy az egyik legjelentősebb magyarországi orosz beutaztató, a Robinson Tours új irodát nyitott Szentpétervárott – áll a közleményben. Az MT szerint rendkívüli elismerés, hogy a magyar stand nyerte el a MITT Best Spa Destination díját. Hagyományosan márciusban a MITT nyitja meg a tavaszi-nyári turisztikai szezont Oroszországban, ahol a kezdetektől fogva minden évben megjelenik a magyar nemzeti stand. A március 23-ától 26-áig tartott seregszemlén a Magyar Turizmus Zrt. idén 100 négyzetméteren, 8 társkiállítóval együtt szerepelt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó