2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Medvegyev mosatlan zöld pólósnak nevezte Zelenszkijt

Hanyatlik az Egyesült Államok politikai kurzusának globális támogatottsága – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerdán az amerikai félidős választások eredményeit kommentálva.

“Az Egyesült Államokban tartott választások első eredményei és Ukrajna mosatlan zöld pólós, vezetőjének tegnapi hisztérikus “ultimátuma” azt bizonyítja, hogy Biden nagypapa megszokott világa kezd kicsúszni a kezükből, az amerikai politika globális támogatottsága csökkenőben van, és hatalmas hiba volt egy “makacs hetmanra” fogadni” – írta Medvegyev szerdán Telegram-csatornáján.

Medvegyev, aki Oroszország elnöke volt (2008-2012), és aki egyben az ország kormányzó politikai pártjának, az Egységes Oroszországnak is az elnöke, egy karikatúrát csatolt Telegram-csatornáján közzétett bejegyzéséhez. Az illusztráció egy kék malacot ábrázol, amely a bolygó felett repül, miközben számos, a nyugati országok nemzeti zászlóinak színeivel díszített léggömbhöz rögzített zsinórok emelik a magasba. A földgömb térképén a nemzetek és kontinensek piros vagy kék színnel vannak kiemelve.

“Már írtam, hogy néhány szemtelen ország és malacuk hátat fordított nekünk. Az egész világ azonban nem horkant velük egy kórusban” – tette hozzá Medvegyev.

Véget ért a szavazás az amerikai félidős választásokon. Az amerikaiak a képviselőház mind a 435 tagjára és a szenátus egyharmadára adták le voksukat.

Emellett 36 állam és három amerikai tengerentúli terület kormányzóját is megválasztották. Helyi szakértők nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a kormányzó Demokrata Párt a választások után elveszíti az ellenőrzést a képviselőház és a szenátus felett, átadva helyét az ellenzéki republikánusoknak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...