2022, november 27.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Oroszország tovább növelte arany- és devizatartalékait

Oroszország nemzetközi devizatartaléka augusztus 12-én elérte az 580,6 milliárd dollárt – derül ki az ország központi bankjának csütörtökön közzétett adataiból. Moszkva a szankciók elleni pajzsként növeli tartalékait.

A központi bank rendszeresen, egyhetes késéssel tesz közzé friss adatokat tartalékairól. A nemzetközi tartalékok a devizaalapokból, az IMF-nél lévő különleges lehívási jogokból és a monetáris aranyból állnak.

Az összes tartalék 5,8 milliárd dollárral emelkedett az előző héthez képest – közölte a jegybank, megjegyezve, hogy az 1%-os emelkedés a pozitív piaci átértékelődésnek köszönhető.

A történelmi csúcsot, 643,2 milliárd dollárt 2022 februárjában jegyezték.

Oroszország március elején elvesztette hozzáférését devizatartalékainak nagyjából feléhez, miután azokat a nyugati központi bankok befagyasztották az Egyesült Államok és szövetségesei által az ukrajnai konfliktusra válaszul bevezetett szankciók részeként.

Ennek ellenére az orosz pénzügyminisztérium szerint az ország bőséges tartalékainak köszönhetően képes lesz megbirkózni a szankciókkal.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...