2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

“Oroszország senkit sem fenyeget, kívül marad a geopolitikai intrikákon”

Az orosz elnök rámutatott a megbízható védelem karbantartásának szükségességére az országa és annak szövetségesei szuverenitásának garantálása érdekében.

Vlagyimir Putyin deklarálta, hogy Oroszország nem fenyegetés semelyik más országra nézve sem és elszánt abban, hogy kívül maradjon minden geopolitikai intrikából. “Mi nem fenyegetünk senkit, és nem leszünk érintettek semmiféle geopolitikai “szerencsejátékban” és intrikában, kimaradunk a konfliktusokból, bár néhányan meglehet be akarnak minket rántani ilyenekbe” – mondotta Putyin a Sochiban megrendezett konferencián, mikor a fegyveres erőinek fejlesztéséről beszélt.

Rámutatott, hogy szerinte folyamatosan karban kell tartani Oroszország és szövetségesei érdekében a megbízható védelmet szolgáltató hadseregét.

“Különösen fel szeretném hívni a figyelmet annak szükségességére, hogy átfogó megközelítésre és az állami szervek minden tőlük telhető megtételére van szükség a nemzetvédelmi kérdésekben”

Emlékeztetett arra, hogy Oroszország tavaly létrehozott egy egységes katonai tervezési rendszert és meghatározott irányelveket a katonai gépezet menedzselésére. Ezek beépítésével 2O13 januárjában Oroszország védelmi tervét anno elfogadták.

Ezen a héten korábban Putyin találkozott védelmi miniszterével, Szergej Sojgu-val, Valery Gerasimov vezérkari főnökkel és a hadsereg fegyvernemeinek és magas egységeinek vezetőivel. A megvitatott kérdések közt szerepelt a Krímre vezénylendő és ott felállítandó katonai alakulatok képlete, valamint az új Arktikus főparancsnokság alakulatainak összeállítása december 1.-re, amik elsősorban az Északi Flotta állományából lesznek feltöltve első körben.

“Meg kell beszélnünk részletesen a különböző szempontokat – a stratégiai tervezéstől az aktuális harci kiképzésekig. A végrehajtás eredményei az állami fegyverkezési programot különböző módokon érintik majd.” – mondotta.

Putyin megismételte, hogy az előző katonai találkozókon egész sor koncepcionális dokumentumsort fogadtak el a fegyveres erők újratervezésére és egészen hosszú távú, 1O-15 évre szóló iránymutatások sorát is megtervezték.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS