2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Oroszország rendes, átlátható vizsgálati jelentéseket akar az MH17-es lelőtt maláj gépről, Kijev továbbra is titkolózik

Oroszország rendes, átlátható vizsgálati jelentéseket akar az MH17-es lelőtt maláj gépről, Kijev továbbra is titkolózik

Moszkva rendes vizsgálatot követel az ukrajna felett lelőtt maláj Boeing 777-es járata ügyében. Mint azt tegnap megírtuk: Hollandia Biztonsági Tanácsa nem teszi közzé az Ukrajna felett lelőtt maláj Boeing-777-es gép fekete dobozának felvételeit. ( Itt írtunk róla! ) orosz:  \ http://www.dni.ru/society/2014/8/21/278564.html \ – ezzel az agyonhallgatással szemben, Moszkva átlátható, hozzáférhető és nyilvános jelentéseket akar.

“A katasztrófa okainak kivizsgálása nemzetközi ellenőrzés alatt kellene álljon, és a nagyközönség valamint a nemzetközi tömegmédia számára átlátható módon kellene történjen.” “Mi folyamatosan napirenden fogjuk tartani az 2166-os számú ENSZ határozat végrehajtását, ami kimondja, hogy havi rendszerességgel kell jelenteni a nyomozás eredményeiről”.

Mi ez a 2166-os ENSZ  határozat? Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által júliusban elfogadott határozat, mely kimondja hogy alapos és pártatlan vizsgálatnak kell történnie az MH17-es lelőtírt maláj gép ügyében valamint az ENSZ főtitkárának kell bizonyítani, hogy a Biztonsági Tanács közzéteszi a nyomozati jelentéseket.
Egy közeli forrás elmondta: “úgy látszik, a főáramlatú nyugati médiának elrendelték a vizsgálati folyamat elkerülését körülbelül két hétig”.

“az amerikai hivatalos képviselők, akik rohantak Oroszországot és a Donyetszk felkelőinek hadseregét vádolni már az első órában, a tragédiát követően, szintén csendben vannak. A britek és az ausztrálok, akik szintén az első vádlók között voltak, még mindig ugyanazon politika mellett vannak leragadva” A Nemzetközi Közösség nem látta az ígért “megdönthetelen bizonyítékot”. “A magyarázat, hogy az igazság terhes lehet bizonyos nyugati országoknak, akik Kijevet támogatják.” – mondotta a forrás a RIA Novosti-nak.

Kijev még mindig nem tette publikussá a döntő bizonyítékot: az ukrán légiirányítás tisztjeinek beszélgetését a lelőtt Boeing legénységével, ami lehetővé tenné annak megértését, hogy -az ukrán légiirányítók miért módosították a gép repülési útvonalát , így – miért vezették a gépet bele egy háborús zónába

“Amint az állítások függönye lassan tisztul, a szakértőknek egyre több és több kérdésük van a történéseket illetően a hivatalos ukrán hatóságokhoz és az ukrán katonai szervekhez a Boeinggel kapcsolatban, de Kijev még a mai napig sem  tette publikussá a döntő bizonyítékot: az ukrán légiirányítás tisztjeinek beszélgetését a lelőtt Boeing legénységével, ami lehetővé tenné annak megértését, hogy -az ukrán légiirányítók miért módosították a gép repülési útvonalát , így – miért vezették a gépet bele egy háborús zónába” – mondotta egy diplomáciai forrás a RIA Novosti-nak.

Emlékeztető: A maláj Boeing 777-es a maláj MH17-es járat volt, Amszterdambol tarott Kuala Lumpurba,  kelet-Ukrajnában Július 17-én kilőtték,  298 ember halt megf a fedélzetén, 198 holland, 43 maláj és 27 ausztrál,illetőleg egyéb népek tagjai.

Ни́колай-Рома́н Фёдорович фон У́нгерн-Ште́рнберг

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó