2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Oroszország rendes, átlátható vizsgálati jelentéseket akar az MH17-es lelőtt maláj gépről, Kijev továbbra is titkolózik

Oroszország rendes, átlátható vizsgálati jelentéseket akar az MH17-es lelőtt maláj gépről, Kijev továbbra is titkolózik

Moszkva rendes vizsgálatot követel az ukrajna felett lelőtt maláj Boeing 777-es járata ügyében. Mint azt tegnap megírtuk: Hollandia Biztonsági Tanácsa nem teszi közzé az Ukrajna felett lelőtt maláj Boeing-777-es gép fekete dobozának felvételeit. ( Itt írtunk róla! ) orosz:  \ http://www.dni.ru/society/2014/8/21/278564.html \ – ezzel az agyonhallgatással szemben, Moszkva átlátható, hozzáférhető és nyilvános jelentéseket akar.

“A katasztrófa okainak kivizsgálása nemzetközi ellenőrzés alatt kellene álljon, és a nagyközönség valamint a nemzetközi tömegmédia számára átlátható módon kellene történjen.” “Mi folyamatosan napirenden fogjuk tartani az 2166-os számú ENSZ határozat végrehajtását, ami kimondja, hogy havi rendszerességgel kell jelenteni a nyomozás eredményeiről”.

Mi ez a 2166-os ENSZ  határozat? Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által júliusban elfogadott határozat, mely kimondja hogy alapos és pártatlan vizsgálatnak kell történnie az MH17-es lelőtírt maláj gép ügyében valamint az ENSZ főtitkárának kell bizonyítani, hogy a Biztonsági Tanács közzéteszi a nyomozati jelentéseket.
Egy közeli forrás elmondta: “úgy látszik, a főáramlatú nyugati médiának elrendelték a vizsgálati folyamat elkerülését körülbelül két hétig”.

“az amerikai hivatalos képviselők, akik rohantak Oroszországot és a Donyetszk felkelőinek hadseregét vádolni már az első órában, a tragédiát követően, szintén csendben vannak. A britek és az ausztrálok, akik szintén az első vádlók között voltak, még mindig ugyanazon politika mellett vannak leragadva” A Nemzetközi Közösség nem látta az ígért “megdönthetelen bizonyítékot”. “A magyarázat, hogy az igazság terhes lehet bizonyos nyugati országoknak, akik Kijevet támogatják.” – mondotta a forrás a RIA Novosti-nak.

Kijev még mindig nem tette publikussá a döntő bizonyítékot: az ukrán légiirányítás tisztjeinek beszélgetését a lelőtt Boeing legénységével, ami lehetővé tenné annak megértését, hogy -az ukrán légiirányítók miért módosították a gép repülési útvonalát , így – miért vezették a gépet bele egy háborús zónába

“Amint az állítások függönye lassan tisztul, a szakértőknek egyre több és több kérdésük van a történéseket illetően a hivatalos ukrán hatóságokhoz és az ukrán katonai szervekhez a Boeinggel kapcsolatban, de Kijev még a mai napig sem  tette publikussá a döntő bizonyítékot: az ukrán légiirányítás tisztjeinek beszélgetését a lelőtt Boeing legénységével, ami lehetővé tenné annak megértését, hogy -az ukrán légiirányítók miért módosították a gép repülési útvonalát , így – miért vezették a gépet bele egy háborús zónába” – mondotta egy diplomáciai forrás a RIA Novosti-nak.

Emlékeztető: A maláj Boeing 777-es a maláj MH17-es járat volt, Amszterdambol tarott Kuala Lumpurba,  kelet-Ukrajnában Július 17-én kilőtték,  298 ember halt megf a fedélzetén, 198 holland, 43 maláj és 27 ausztrál,illetőleg egyéb népek tagjai.

Ни́колай-Рома́н Фёдорович фон У́нгерн-Ште́рнберг

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...