2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Oroszország megsemmisítette a NATO Harpoon rakétakészletét Odesszában

Az orosz légierő Odesszában megsemmisítette a NATO-tól az ukrán erőknek átadott Harpoon hajóelhárító rakéták raktárát – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, légi úton indítható rakéták egy Odessza városában lévő ipari vállalat egyik épületében megsemmisítették a NATO-országok által Ukrajnának átadott Harpoon hajóelhárító rakéták raktárát” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője.

Tegnap közöltünk felvételt Ogyesszából a Telegram csatornánkon:

Krasznoarmejszk közelében egy rakétavető és egy HIMARS rakéta-sorozatvető is megsemmisült.

Ezenkívül az orosz hadsereg csapást mért az ukrán fegyveres erők 60. gépesített gyalogsági dandárjának 97. zászlóaljának egyik telephelyére Zaporizzsja régióban: mintegy 65 katona meghalt, és több mint tíz speciális célú járművet semmisítettek meg. Számos további csapást hajtottak végre ideiglenes zsoldosállások ellen Harkov és Donyeck régiókban.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök céljának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Ennek érdekében – mondta – “Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését” tervezik, valamint azt, hogy bíróság elé állítják az összes háborús bűnöst, aki felelős a Donbasszban “civilek elleni véres bűncselekményekért”.

A védelmi minisztérium szerint csak az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúráját és állásait fogják célozni. A minisztérium szerint a művelet fő célja a Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...