2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Mintegy kétezer új alkalmazottat keres az orosz technológiai óriás

Az orosz Yandex (Jandeksz) technológiai óriásvállalat újraindította a munkaerő-felvételt – jelentette be a cég hétfőn.

“A Yandex feloldja az új alkalmazottak felvételére vonatkozó korlátozásokat. Jelenleg a vállalatnak mintegy 2000 üres álláshelye van, és a közeljövőben újabbak jelennek meg” – áll a cég közleményében.

A korlátozásokat nem sokkal az ukrajnai orosz katonai művelet február végi kezdete után vezették be, amikor a vállalat felfüggesztett minden új munkaerő-felvételt. Egy hónappal később a korlátozásokat részben feloldották, lehetővé téve a vezető fejlesztők felvételét.

A Yandex szerint a vállalat irodai alkalmazottakat és távmunkásokat vesz fel, és gyakornokokat is szívesen fogad. A cég sajtószolgálata szerint a keresőmotoros csapatban és a hirdetési technológiák részlegén több mint 800 szabad állás van. Az olyan szolgáltatásokat, mint a taxi, ételkiszállítás és vásárlásokat magában foglaló üzleti csoport több mint 600 üres állást kínál. Az állások Moszkvában, Szentpéterváron és más városokban, valamint a Yandex külföldi irodáiban találhatók – közölte a cég.

A Yandex egy technológiai vállalat, amely azt állítja, hogy célja, hogy segítse a fogyasztókat és a vállalkozásokat az online és offline világban való könnyebb eligazodásban. Helyileg releváns keresési és információs szolgáltatásokat kínál, többek között kézbesítési, térkép- és navigációs szolgáltatásokat. A posztszovjet térség piacvezető keresőmotorja. Magyarországon elérhető a böngészője minden készülékre és a térkép szolgáltatása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...